E-Mail
Web
Facebook
YouTube
Translate
-
Middelalderforeningen Korsfarerne
-

FACEBOOK
-

YOUTUBE
Foreningens YouTube kanal

FORENINGEN
Foreningens formål
Hjemmesideopdateringer

FOTOALBUM

MEDLEMMER
Organisation
Medlemmer
Bliv medlem
Støttemedlemmer

KALENDER
Arrangementer
Håndværksdage
Klub - og bestyrelsesmøder
Generalforsamling

LINKS
Middelalderlandsbyen i Brøndby
Samarbejdspartnere

KONTAKT
Kontaktinformation
Tilhørsforhold
Facebook


FOTOALBUM 2018
-
-
-
-

Julemarked i Middelalderlandsbyen, december 2018.

Hygge og rigtig god stemning toppede ved årets julemarked i Middelalderlandsbyen.

Korsfarerne kunne man møde ved mjødboden og på buebanen, men også ved et foredrag om Kong Vinter og Drukkenbolten.
Stor tak til foreningen Middelalderlandsbyens Venner og de mange andre deltagende aktører, for det velsmurte arrangement.

FOTO ALBUM

Brøndby Kulturnat, oktober 2018.

Ved Brøndby Kulturnat kunne man finde korsfarer, som støttede op om Middelalderlandsbyens Venner, ved et arrangement på Nørregårdsskolen.
Her kunne man prøve kræfter med våben, håndværk og madlavning. Korsfarerne deltog med spjældvævning, formidling af korstog og mjødsmagning.

Vi sender en stor tak til Middelalderlandsbyens Venner, for et hyggeligt selskab.

FOTO ALBUM

Høstmarked i Middelalderlandsbyen, september 2018.

Ved det årlige høstmarked, afholdt af foreningen Middelalderlandsbyens Venner, kunne man møde korsfarerne formidle om middelalderens våben og rustninger.

De besøgende som slog vejen forbi 'kvindehuset', havde også mulighed for at smage på datidens øl og mjød.

FOTO ALBUM

Europæisk Middelalderfestival i Horsens, august 2018.

Korsfarerne var draget til Horsens for at deltage ved den stort opsatte 'Europæisk Middelalderfestival'. Vores velbesøgte lejr med de åbne udstillinger, fandt man i borggården hvor der konstant sydede af liv fra de mange besøgende.

Medlemmerne stod for opsæt, om hvordan johanniterordenens optagelsesritual så ud i middelalderen. Derudover kunne man også møde korsfarerne i den nye klosterhave, hvor der blev formidlet om helbredende såvel som dødeligt giftige planter.

FOTO ALBUM

Nysted Middelalderfestival, august 2018.

For tiende gang afholdes der middelalderfestival i Nysted.
Middelalderforeningen deltog med åbne udstillinger om middelalderens våben og rustning, samt middelalderkirkens symboler og ritualer.

På pladsen hjalp medlemmerne også til ved middelaldergudstjenesten i Nysted Kirke, det store hærslag, samt ved den kirkelige domstol.

FOTO ALBUM

Kamp & Korstog i Middelalderlandsbyen, juli 2018.

Til årets Kamp & Korstogs i Middelalderlandsbyen, kunne man opleve flere forskellige slags kamp, udstillinger og foredrag. Udover så havde publikum mulighed for at besøge flere salgsboder, deltage i opsæt, eller opleve forskellige dyr på tæt hold.

Middelalderforeningen Korsfarerne sender en stor tak til Middelalderlandsbyens Venner, Uglernes Verden, Den Sorte Ridder, Middelalderlandsbyens personale, Københavns Historiske Fægteklub, Fleron Lædervarer, samt en del enkeltstående middelalderaktører. Alle har de stillet frivilligt op til et arrangement, som har styrket netværket imellem de forskellige aktører.

FOTO ALBUM

Middelalder Camping i Middelalderlandsbyen, juli 2018.

Endnu en vellykket Middelalder Camping afholdt i Middelalderlandsbyen. Denne gang kunne campingpladsens beboere nyde godt af Middelalderlandsbyens nye formidlingshuse og et helt ny istandsat gadekær.

Alle dage summede campingpladsen af håndarbejde, når beboerne havde gang i at opgradere personligt udstyr. Som altid blev der også tid til hygge og leg, samt træning i bueskydning & affyring af vores krigsmaskine 'Tykke Laura'.

FOTO ALBUM

Æbelholt Klostermarked, juni 2018.

I samarbejde med Frederiksborg Fægteklub formidlede Korsfarerne våben og kampsport ved Æbelholt Klostermarked.

I mellem de gamle klosterruiner stillede foreningen op med en udstilling om middelalderens våben, rustning og kampmanualer. Fægteklubben fremviste dygtigt de gamle tekniker i form af moderne kampsport.

FOTO ALBUM

Sankthansaften i Middelalderlandsbyen, juni 2018.

Det var med højt humør og mange besøgende, da korsfarer deltog ved Sankthansaften i Middelalderlandsbyen, dygtigt arrangeret af foreningen Middelalderlandsbyens Venner.

Selvom der på grund af tørken var afbrændings forbud, så kunne man stadigvæk høre båltale, synge midsommervisen, smage på mjød og danse kædedans.

FOTO ALBUM

Kong Menveds Marked, juni 2018.

Korsfarernes jyske kompagni var igen at finde ved årets 'Kong Menveds Marked' i de smukke omgivelser nær Kalø slotsruin.

Medlemmer deltog med væbnerskole for børn og barnlige sjæle, imens man i korsfarerlejren kunne få en snak om datidens våben og håndarbejde.

FOTO ALBUM

Esrum Middelalderdage, juni 2018.

På trods af sommerens tørke som forbød os at bruge åben ild, så var humøret højt i de smukke omgivelser omkring Esrum Middelalderdage.

Man kunne på håndværkertorvet møde medlemmer af Middelalderforeningen Korsfarerne udfører alskens håndarbejde og håndværk, samtidig med der var åben i lejrens faste udstillinger om kirke, hospital og våben.

FOTO ALBUM

Københavns Middelaldermarked, maj 2018.

I strålende solskin var det tiende gang, man kunne opleve Middelalderforeningen Korsfarerne på Københavns Middelaldermarked.

Foreningens medlemmer stod i hovedporten og bød publikum velkommen, de befandt sig i slagmarken under årets ridderturnering, samt havde åben i lejren med udstillinger om hospital, kirke og våben.

FOTO ALBUM

Forårsmarked i Middelalderlandsbyen, maj 2018.

Et stort antal publikummer, kunne opleve frivillige formidle historie igennem foredrag, opvisninger, udstillinger og konkurrencer.

Dette da de kikkede forbi et solbeskinnet Forårsmarked i Middelalderlandsbyen.

FOTO ALBUM

Forårsbanquet i Middelalderlandsbyen, marts 2018.

Selvom årstiden udeblev, så mødtes korsfarer efter den årlige generalforsamling til Forårsbanquet i Middelalderlandsbyen.

Arrangementet er et forsøg på at lave et årligt tilbagevendende madformidlings arrangement, hvor medlemmerne af foreningen laver mad efter middelalderens opskrifter.

Menuen stod stod i år på gås i fruesovs med flødestuvet bladbeder og græskarmos, desserten var brietærte med frugt og druer.

FOTO ALBUM

Fastelavn i Middelalderlandsbyen, februar 2018.

Middelalderlandsbyen havde åbnet dørene til årets fastelavnsfest, her blev tilbudt tøndeslagning, fastelavnsboller samt foredrag om middelalderens faste.

Korsfarerne hjalp til ved tøndeslagning, skød med blide, samt solgte varm saft og mjød. Et hyggeligt arrangement med glade publikummer og massere af fantasifulde udklædning.

FOTO ALBUM

Håndværksdage, vinter & forår 2017-18.

Til årets vinter og forårets håndværksarrangementer har vi fået gennemgået mange ting for at være klar til sæson 2018.

De største kræfter har vi lagt i mødeaktiviteter, vedligehold og færdiggørelse af projekter fra sidste år.

FOTO ALBUM

Flere fotoalbums.
-
-
-
-

+ KORSFARERNE +